onsdag 16 mars 2016

Silviakaka

En av de godaste kakorna som finns - Silviakaka
Om man toppar med strössel blir det en färgglad kaka som passar bra till påsk

Recept
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten

Gör så här:
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker
Rör ner blandningen i äggsmeten. Rör i vatten.

Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 30 min. Låt svalna.
_______________________________________
Smörkräm
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Gör så här:
Koka upp samtliga ingredienser under omrörning.
Häll smörkrämen över kakan. Strö över strössel.

Ställ kakan kallt så smörkrämen stelnar lite.
Skär upp i bitar och njut!

Tips! Dubbla receptet - Grädda i långpanna och skär i rutor - BILD HÄR >>
_______________________________________
_________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar