Av det här enkla receptet får du ut 4 st riktigt saftiga och goda vetekakor
Låt brödet vila på galler under bakduk och skär sedan upp i valfria bitar
Låt brödet vila på galler under bakduk och skär sedan upp i valfria bitar
Recept
50 g smör
50 g jäst
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk ljus sirap
ca 12 dl vetemjöl
Gör så här:
Smält smöret. Tillsätt mjölk. Värm till 37°
Rör ut jästen med lite degspad.
Arbeta in resten av degspadet, salt, sirap, vetemjöl
(mängden vetemjöl är lagom när degen släpper bunkens kanter)
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Arbeta ut 4 st brödkakor - Ø ca 20 cm. Nagga.
(arbeta ut brödkakorna med händerna eller kavel)
(arbeta ut brödkakorna med händerna eller kavel)
Låt bröden jäsa 30 min under bakduk på 2 st plåtar
Grädda mitt i ugnen i 275° tills fin färg, ca 7 min.
____________________________________
_______________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar