fredag 24 juni 2016

Smördegsinbakad chokladkaka

Det här är en perfekt dessert när det ska gå snabbt. Bryt en chokladkaka i rader. Vira in dem i smördeg och pensla med ägg. Jag brukar använda Eldorados frysta smördegsplattor och låta dem tina i rumstemperatur. Om man vill kan man toppa den smördegsinbakade chokladen med mandelflarn men det går lika bra utan om man hellre vill det. Receptet och en mer exakt beskrivning hittar du nedan
Enklaste tänkbara desserten - Mjölkchoklad som är smördegsinbakad
Receptet ger 7 st smördegsbakelser

Recept
200 g mjölkchokladkaka
7 fyrkantiga smördegsplattor
1 ägg
Mandelflarn

Gör så här:
Bryt chokladen i 7 st rader
Lägg en rad i mitten på varje smördegsplatta
Skär smördegen i remsor som bilden visar
Lägg remsorna omlott över chokladen

Pensla med uppvispat ägg. Strö på mandelflarn
Grädda mitt i ugnen i 225° tills fin färg, ca 15 min

Serveras tex. ljumna pudrade med florsocker
till vaniljglass eller grädde och jordgubbar
______________________________
_________________________________________



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

2 kommentarer:

  1. Vilket bra tips-provas senare idag!
    Ha nu en bra midsommar tillsammans med dina nära o kära.
    kram Barbro

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade det lugnt och skönt :) Hoppas att du också fick en fin midsommar Barbro, kram!

      Radera