Det här är en perfekt dessert när det ska gå snabbt. Bryt en chokladkaka i rader. Vira in dem i smördeg och pensla med ägg. Jag brukar använda Eldorados frysta smördegsplattor och låta dem tina i rumstemperatur. Om man vill kan man toppa den smördegsinbakade chokladen med mandelflarn men det går lika bra utan om man hellre vill det. Receptet och en mer exakt beskrivning hittar du nedan
Enklaste tänkbara desserten - Mjölkchoklad som är smördegsinbakad
Receptet ger 7 st smördegsbakelser
Recept
200 g mjölkchokladkaka
7 fyrkantiga smördegsplattor
1 ägg
Mandelflarn
Gör så här:
Bryt chokladen i 7 st rader
Lägg en rad i mitten på varje smördegsplatta
Skär smördegen i remsor som bilden visar
Lägg remsorna omlott över chokladen
Pensla med uppvispat ägg. Strö på mandelflarn
Grädda mitt i ugnen i 225° tills fin färg, ca 15 min
Serveras tex. ljumna pudrade med florsocker
till vaniljglass eller grädde och jordgubbar
______________________________
_________________________________________
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Vilket bra tips-provas senare idag!
SvaraRaderaHa nu en bra midsommar tillsammans med dina nära o kära.
kram Barbro
Vi hade det lugnt och skönt :) Hoppas att du också fick en fin midsommar Barbro, kram!
Radera