När jag gjorde den kladdiga blåbärskakan (HÄR >>) med mandelmassa för några dagar sedan så fick jag mandelmassa över. Så det fick helt enkelt bli en blåbärskladdkaka med mandelmassa till att lägga in här på bloggen. Denna gången gjorde jag en variant med vit choklad i smeten. Och ojojoj så god den blev!! För att den ska bli alldeles perfekt kladdig så är det viktigt att blåbärskladdkakan får bli riktigt kylskåpskall innan servering. Ska man bjuda på den till eftermiddagskaffet till exempel så går det jättebra att göra den på förmiddagen och låta den stå i kylen i ca 4 timmar eller längre. Pudra på lite florsocker också för att göra den extra festlig. Detta receptet hoppar SJÄLVKLART in i Ediths Bästa >>
3 dl vispgrädde + 1 msk florsocker + 1 dl blåbär
Vispa grädden med florsocker. Blanda ner mosade blåbär
Blåbärskladdkaka
150 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt
100 g mandelmassa
2 dl blåbär färska el. frysta
Gör så här:
Bryt den vit choklad i bitar. Smält smöret
Rör ner den vita chokladen. Låt smälta
Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite
Blanda ner strösocker, ägg, vetemjöl, salt
Riv mandelmassan på tex. rivjärn Rör ner i smeten
Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm
Fördela blåbär över smeten
(om du använder frysta blåbär - Blanda ev. runt dem i lite potatismjöl)
(om du använder frysta blåbär - Blanda ev. runt dem i lite potatismjöl)
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 30 min
Låt blåbärskladdkakan svalna
Serveras kylskåpskall med tex. blåbärsgrädde Läs ovan!
Även gott med vaniljglass eller grädde till
Även gott med vaniljglass eller grädde till
_____________________________________
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar