fredag 25 november 2016

Skurna pepparkakor

Idag har jag gjort ett gäng smakrika och goda pepparkakor :) Jag gillar ju att förenkla olika saker så skurna pepparkakor är min favorit helt klart, då slipper man att kavla degen. Det är smidigt och extra smidigt blir det med färdig pepparkakskrydda i degen. (Bild på kryddan HÄR >>) Ofta innehåller recept på skurna pepparkakor mandel men jag brukar göra utan mandel för det gillar vi bäst. Vill man ha mandel i pepparkakorna så går det bra att hacka ungefär 2 dl sötmandel och blanda in i degen. Som alltid med pepparkakor så gäller det att testa sig fram vad det gäller tiden i ugnen. Tunt skurna pepparkakor behöver kortare gräddningstid och lite tjockare behöver lite längre tid. 
Recept på ca 80 skurna pepparkakor kommer här:

Recept
200 g rumsvamt smör
2 dl strösocker
2 msk pepparkakskryddor
1 dl ljus sirap
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Elvispa ihop smör, strösocker, kryddor och sirap
Blanda vetemjöl och bakpulver. Arbeta in i smeten

Rulla ut 2 rullar. Tryck till kanterna så de blir fyrkantiga
Plasta in. Ställ i kyl i 3 timmar eller längre, max 2 veckor

Skär de kalla rullarna i så tunna skivor som möjligt
Grädda mitt i ugnen i 175° tills fin färg, ca 10 min
(testa fram vilken tid som passar bäst - Läs ovan)

_________________________
________________________________



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar