lördag 17 december 2016

Pepparkakskola

Tillsätt pepparkakskryddor när du kokar kola så får du världens godaste julkola
En stor favorit bland alla sorters julgodis - Ni måste testa!

Recept
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 msk pepparkakskryddor

Gör så här:
Lägg allt utom pepparkakskryddor i tjockbottnad gryta
Koka upp under omrörning. Sänk till medelsvag värme.
Låt sjuda tills 120°( 20-30 min) Rör då och då 
Rör ner pepparkakskryddorna i slutet av kokningen 

Har du ingen termometer - Gör kulprovet
Kulprovet = Droppa lite smet i kallt vatten.
Stelnar den och går att rulla till en kula är smeten färdigkokt

Häll smeten i liten pappersklädd form ca 20x30 cm
Låt svalna i kylen. Skär i ca 40 bitar Använd tex. pizzaskärare

Klä tex. in kolan i smörpapper eller rulla i florsocker
Förvara i kyl eller frys (tina frysta kolor innan servering)


_________________________________________________
_________________________________
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar