Dagens söndagsmiddag med fläskfilé gick hem hos hela familjen. Fläskfilé är ju så gott och särskilt gott tillsammans med en gräddig sås. Denna gången smaksatte jag med dragon, det är en av mina favoritkryddor. Jag gjorde middag på två fläskfiléer och det var lagom till oss, 2 vuxna och 5 barn i blandade åldrar. En rejäl matlåda blev det också. Ska man räkna i vuxenportioner så räcker det till ca 6-7 portioner
Recept
2 st fläskfiléer
Salt/vitpeppar
3 dl creme fraiche
5 dl vispgrädde
2 msk torkad dragon
1 msk dijonsenap
2 msk konc. kalvfond
1 msk honung
1,5 msk pressad citron
Gör så här:
Tillaga maträtten i en stor stekpanna, tex. traktörpanna
Putsa och skiva fläskfilé. Bryn i smör. Salta/peppra
Lägg filén på en tallrik.
Plocka bort ev. stekklumpar ur stekpannan
Koka ihop alla övriga ingredienser
Lägg i fläskfilén. Låt småputtra tills köttet är helt klart
Salta och peppra tills du är nöjd med smaken
Servera med tex. jasminris och sallad
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag madameedithblogg >>
Kul med dragon i annat än beasås! Ska jag komma ihåg, tack för inspirationen!
SvaraRadera