tisdag 14 mars 2017

Pestokyckling

Då var det dags för ett nytt kycklingrecept att hoppa in här i bloggen. En riktigt lättlagad pestokyckling blev det denna gången. Kycklingfiléer delade på mitten som får gotta sig i en krämig och god sås med creme fraiche och grädde och så självklart pesto då, så himla gott. Jag smälte även en buljongtärning och blandade ner i såsen, vill man hellre använda koncentrerad kycklingfond så går det ju självklart lika bra. Mängd efter tycke, smaka smaka smaka...
 Detta recept på pestokyckling räcker till ca 5 port

Recept
1 kg kycklingfiléer
Salt/vitpeppar
1 buljongtärning kyckling
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche 34%
130 g grön pesto
Riven ost
Tomater i skivor

Gör så här:
Dela kycklingfiléerna på längden. Salta/peppra
Bryn i smör tills fin yta. Lägg i ugnsform

Lös upp buljongtärningen i 1 dl hett vatten
Rör ihop med grädde, creme fraiche och pesto
( salta/peppra efter tycke)
Häll såsen över kycklingen 
Toppa med tomatskivor. Strö på valfri mängd riven ost

Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 30 min
( Skär ett snitt i största kycklingfilén för att se att den är helt klar )
Höj ev. till 225° sista tiden för finare gratinering


Servera med tex. jasminris och sallad



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

3 kommentarer:

  1. ÅH vad jag blir hungrig-spännande med pesto i .Får nog testas snart.
    Kram o ha en fortsatt bra dag / Barbro

    SvaraRadera
  2. Provade rätten som blev jättegod! Vill gärna ha lite tunnare sås så ska prova det nästa gång! Tack för ett nytt recept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du tyckte om den Ann-Christin :) Det går ju göra såsen tunnare genom att byta ut en del creme fraiche mot tex. mjölk

      Radera