måndag 9 december 2013

Tiden då bloggen mest gjorde mig illa

Om ni klickar på bilden i högerspalten så kan ni läsa om min bloggresa. Personligt och läskigt att skriva, för visst vill man gärna ge intrycket av att allt är bra även fast hjärtat säger något annat..

15 kommentarer:

 1. Godmorgon......Tack för alla härliga recept som du delar med dej. Ha en bra dag fina du. Kram/Marie

  SvaraRadera
 2. Jag har sagt det förr och säger det igen: Jag älskar din blogg och det sa klick redan första gången jag hittade hit! Och ingen, absolut ingen, är helt perfekt! Och om du mot alla odds hittar någon som är det, så skulle du inte vilja ha den människan som vän för då är det en robot!
  Önskar dig en fin vecka!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar din blogg jättemycket!!! Gillar dina recept, för att dom är enkla, inga konstiga ingredienser och det går ganska snabbt att göra de flesta och alla som jag testat är supergoda!!!
  Elaka kommentarer eller konstiga kommentarer får nog de flesta någon gång och man behöver inte bry sig, för det är oftast helt okända människor för en som skriver, sådana som är avundsjuka, bittra och har för lite att göra. Men, det är svårt att inte bry sig, för det gör ont, ont långt in i själen när någon anonym skriver elaka saker som man inte har någon möjlighet att bemöta eller försvara sig mot. Det var just av den anledningen som jag la ner min förra blogg! Det pratades illa om mig bakom min rygg, på mycket nära håll, människor som jag har känt och umgåtts med pratade/pratar illa, är avundsjuka och sprider rykten om mig och ifrågasätter mig och det jag gör. Det gjorde så ont och gör fortfarande väldigt ont, kan tyvärr inte idag slappna av när jag skriver för jag vet att denna personen läser... men varför förstöra för andra? för mig är det just nu, inte värt att lägga energi på dessa människor, dom har det besvärligt och ett förmodligen, väldigt sorgligt och bittert liv. Jag bestämde mig alltså för att göra en ny blogg för skrivandet betyder så ofantligt mycket. Får jag då positiva kommentarer så blir det en bonuspuff och glädjen blir stor.
  Det blev långt det här, men tro på Dig själv och gör det Du vill för du gör det så bra och är en fantastisk människa!!! Ingen ska få trampa på oss och förstöra vår glädje.

  Ha en Fin Dag!!
  kramar lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för att du lämnade denna otroligt personliga och ärliga kommentar. Jag har länge känt mig väldigt ensam med det jag i inlägget beskriver. När man läser på andra bloggar så pratas det sällan om bloggandets baksida. För visst finns det en baksida, i ditt fall om jag tolkar det rätt ett svek från en person i din närhet. En missunsamhet född ur en avundsjuka. Själv har jag i "verkliga" livet inte fått veta att någon talat illa om mig, men vetskapen av att folk har åsikter om mig och använder mig som samtalsämne vid olika tillfällen skrämmer mig.
   Men varför fortsätter jag att blogga då undrar säkert många och det är naturligtvis en fråga som jag ställt mig själv också.

   Jag har enda sedan jag var liten haft en starkt kreativ ådra inom mig. Jag möblerade om på mitt rum gärna flera gånger i veckan, att det inte blev så bra alla gånger det spelade liksom ingen roll. Det roliga var att testa olika lösningar och att få testa att sova på olika platser i rummet. Och jag fick verkligen göra det också, aldrig sa mina föräldrar nej eller att det inte blev bra (önskar att jag kunde vara likadan mot mina barn..) timmar spenderade jag med att rita och oftast var det planritningar som jag höll på med. För drömmen som liten var att bli arkitekt.

   För att återgå till frågan varför jag bloggar? Bloggen är idag i mitt vuxna liv mitt sätt att uttrycka mig på, ett sätt att skapa och använda min kreativitet. För det ni ser här på bloggen är något jag skapat. Madame Edith är resultatet av min kreativa drivkraft, alltså Madame Edith är inte samma sak som mitt liv, för där är jag väldigt privat. Att få min privata sida att bli kompis med min skapade sida är inte lätt. Att då plötsligt förstå att jag inte varit tydlig nog med att bloggen är skapad i ett kreativt syfte och inte med en förhoppning om att skaffa mig status eller väcka avundsjuka, det känns jobbigt.

   Så en gång för alla, ha gärna åsikter om mig, prata gärna om mig, inspireras gärna av mig men döm mig inte utifrån min blogg. Vill du lära känna personen bakom bloggen Madame Edith, lyssna då inte på vad folk säger utan lär känna mig istället. Det går bra att maila mig om man vill, madame-edith@live.se Jag svarar på alla mail som jag får på bloggmailen.

   Jag uppmanar fler som har en historia inom detta området att berätta. Har du känt av någon baksida med bloggandet? Fyll gärna på med kommentarer!

   Radera
 5. Intressant läsning. Själv har jag hittills inte märkt av någonting, jag bara babblar på om allt och inget. Ganska intetsägande egentligen. Men i mitt yrkesliv har jag fått stå för så mycket så jag tror inte jag märker om någon tycker något speciellt om min blogg. Och folk i min närhet vet inte om att jag bloggar, det kan betyda mycket tror jag. Jag vill ha den här världen för mig själv och det kan också vara en anledning att det inte pratas så mycket om den. Jag kände från början att jag ville babbla på så enkelt som möjligt utan några kommentarer från vänner och bekanta och det kanske inte var helt fel ändå.
  Men du ska veta att jag uppskattar din blogg och dina recept och det är jätteroligt att få se bilder från ditt hem ibland. Och herregud, alla har det väl rörigt, jag lever i en ständig röra, men jag trivs för det mesta med det - det är naturligt. Så fortsätt som du gjort hittills! Kramar Agneta

  SvaraRadera
 6. Oj oj så många goda recept jag hittade här.Har lagt mig som följare för hit kommer jag tillbaka när jag vill ha något gott att bjuda på.
  Tyckte mycket om din blogg genast jag började läsa och andras kommentarer som kanske inte är snälla alla gånger förstår jag kan kännas väldigt sårande.Tycker man inte om det som skrivs eller visas då kan man ju bara klicka bort utan att kommentera.
  Ha en fin dag.
  Gunsan.

  SvaraRadera
 7. Ja tänk så det kan bli. Och jag tycker det är så himla trist med detta snack hit och dit......kan man inte bara glädjas åt och med andra bloggar. Har aldrig själv råkat ut för något, ännu. Gillar din blogg eftersom det är så blandat. Och att du hinner med allt detta är för mig en gåta :) Må gott nu från Maria

  SvaraRadera
 8. Jag gillade din blogg på en gång :) Är jätteglad att jag hittade den. Jag läser en del andra bloggar och har själv fått uppleva påhopp om jag någon gång lämnat en kommentar som inte föll inom den sk ramen..alltså jag höll inte med ang det aktuella ämnet. Det kan också göra ont. Bara för att man läser en blogg kan man ju inte vara tvingad att hålla med om allt. I mitt fall har jag tex inte möjlighet att köpa en lampa för 7000 även om jag tycker att den är snygg :) Jag tycker att du verkar vara en härlig person och du är bra och fin precis som du är :) Alla har rörigt omkring sig ibland..själv lever jag i ett flyttkaos nu och har haft tuffa månader med mkt motgångar och "skitprat" då vi startat upp ett boende för asylsökande tjejer mellan 18-25 år. Resan har varit lång med myndigheter och jag har fått höra många dumheter från folk som tisslar och tasslar om att detta gör vi enbart för att tjäna pengar. Och visst..pengar tjänar man på detta.. Vi tar emot våra första boende i februari så nu har vi bråda dagar att färdigställa allt för att på bästa sätt ta emot dem. Ja nu hamna jag lite utanför ämnet :) Ska också tala om att igår gjorde jag din Cheesecake med chokladtryffel :) :) Oj Oj vad smarrig den var.. Tack så mycket / Kram Ulrika

  SvaraRadera
 9. Vad intressant att få höra era historier också, allt blir så mycket lättare när man inte känner sig ensam i sin situation. Jag vill verkligen understryka att där jag och bloggen är idag, känns det fantastiskt bra. Jag har hittat rätt sätt att hantera den. Det är så här jag kommer att fortsätta med bloggen, den är inte min dagbok utan idag kan jag mer se bloggen som min egen lilla tidning på nätet. Jag kommer som jag nämnt tidigare i något inlägg att under våren satsa på bloggen (säkert sticker det i någons ögon när jag skriver om detta..) jag vet att det är svårt att lyckas inom bloggvärlden, jag vet också att jag jag knappt kommer att tjäna några pengar på den men jag får hålla på med det jag älskar och det är mycket värt för mig. Personligen känner jag att det är viktigare att skaffa sig få utgifter än att skaffa sig en hög inkomst. Slutsumman blir ju troligtvis densamma oavsett. Min förhoppning är även att på andra sätt få nytta av mitt intresse för fotografering, exakt hur vet jag inte än, men det är en dröm. Mina idéer bollas just nu med ett nyföretagarcentrum. Spännande och väldigt roligt!

  SvaraRadera
 10. Du är duktig som du är!! Fortsätt så, vi är många som njuter av att gå in hos dig och få lite inspiration, fina tips och recept. Jag har ofta idetorka på vad jag ska hitta på att laga, men det släpper när jag kikar in hos dig :) Ha det fint och kram till dig. Anna

  SvaraRadera
 11. Har du också känt av bloggandets baksida? Fyll gärna på med din historia också! Tillsammans blir vi starka och kan hjälpa varandra ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla är välkomna att dela med sig av sina erfarenheter!

   Radera
 12. Nu var det länge sen jag tittade in här Madde.... kanske blir man lite "hemmablind" ibland och missar de fina bloggar vi har i byn. Har inte heller läst vad du skrivit men hoppas du inte tar vid dig om nån är avundsjuk på dig för det är deras problem.
  Du har alltid härliga recept och att ert hus är fantastiskt behöver jag väl inte tala om. Är också grymt imponerad att du valde att plugga samtidigt som du har små (och stora) barn - önskar ibland att jag också kunde ta steget. Problemet är att jag inte riktigt vet vad jag vill. ....
  /Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jessica :) Höll på att missa din kommentar, stort tack och kul att du gillar recepten. Jag kikar in hos dig också ibland men är så dålig på att kommentera, grattis till ert nytillskott i familjen. Kram!

   Radera