50 g smör
5 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 dl kruskakli
1 dl kruskakli
3 dl grahamsmjöl
ca 7 dl vetemjöl
Smält smöret.
Blanda i mjölken och värm till fingervarmt = 37°
Rör ut jästen med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet och de övriga ingredienserna.
Arbeta ihop degen.
Låt jäsa under bakduk i 45 min.
Knåda degen smidig och tillsätt ev mer mjöl.
Dela degen i 15 bitar.
Kavla ut (mycket tunna) brödkakor med en vanlig kavel.
Kavla sedan med kruskavel på båda sidorna.
Grädda på ugnsplåt.
Mitt i ugnen i 250° i några minuter, ca 4 min
HUR JAG GRÄDDAR MJUKT TUNNBRÖD I STEKPANNA HITTAR DU HÄR
Fler brödrecept i kategorin övrigt hittar du HÄR >>
________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Fler brödrecept i kategorin övrigt hittar du HÄR >>
________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Gott, tack!
SvaraRaderaAgneta kram