onsdag 21 januari 2015

Så delar jag upp recepten

Currysåsen som jag visade i gårdagens inlägg ska jag använda till en kycklingrätt som är på gång in här på bloggen. Eftersom currysås är gott till så mycket mer än den rätten som jag snart ska visa så valde jag att lägga det receptet i ett separat inlägg. Då blir ju liksom inte såsen "låst" till just det kycklingreceptet. Ungefär så här tänker jag när jag kategoriserar, recepten ska vara så enkla och kortfattade som möjligt men ändå lätta att förstå. (jag testar recepten på barnen lite då och då och dem brukar kunna följa dem utan problem) Om jag delar upp en maträtt i olika inlägg, tex stuvade makaronerköttbullar och ugnsbakade tomater, så behöver jag på det viset inte klämma in beskrivningen på hela maträtten i ett och samma inlägg. Och för er som skriver ut mina recept kan då tex skriva ut enbart receptet på köttbullar utan att behöva få med beskrivningen på stuvade makaroner och ugnsbakade tomater. Och så är det ju lättare att sätta ihop det man själv gillar när inte receptet är styrt till ett visst tillbehör. Recepten är förhoppningsvis lätta att förstå men den här texten blev visst lite rörig, hoppas att ni är med på hur jag menar. Och tveka inte på att skriva ut recept här från bloggen om ni vill det. Det är hur lätt som helst genom att trycka på printknappen som finns till vänster under varje inlägg.

2 kommentarer:

  1. Tack för alla bra recept Edith! Bra att du visar bild på "Maizena". För mig som är 60+ är det nämligen något helt annat än redning. Maizena förr i tiden stod för majsmjöl.

    SvaraRadera
  2. Hej Agneta, jag var rädd för att det skulle uppfattas som att jag menar majsmjöl så därför visar jag med en bild vad jag menar. Det är lättare att förklara så tycker jag och har man mobilen med sig i butiken kan man ju kolla på bilden så att man köper rätt :) Maizena redning är toppenbra tycker jag, jag använder den väldigt ofta och det blir alltid bra resultat på både stuvning och såser. Önskar dig en fin dag!

    SvaraRadera