fredag 10 april 2015

Pasta med ost och skinksås

Pasta med ost och skinksås (detta recept ger ca 6 port)

0,5 dl vetemjöl
2+5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
400 g kassler eller rökt skinka
3-4 dl riven ost
Salt/svartpeppar
Fint riven muskotnöt/vitlökspulver

Vispa i en skål ihop vetemjöl och 2 dl mjölk till en slät redning.

Koka under omrörning upp 5 dl mjölk och grädden i en kastrull.
Vispa ner redningen med en fin stråle i den kokande gräddmjölken.
Sänk värmen och låt småputtra några minuter.

Tärna eller strimla kasslern eller skinkan. Lägg i såsen.
Låt småputtra några minuter till.

Drag kastrullen från värmen. Rör ner osten.
När osten smält. Smaka av med salt/peppar och ev. muskot/vitlökspulver

Servera med pasta och tex. ångkokt broccoli >>
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar