Tzatziki - Tips! Låt tzatzikin stå i kylen och dra till sig smakerna över natten så blir den allra godast.
Gott som tillbehör till grillat :D
½ stor gurka
1 tsk salt
Gott som tillbehör till grillat :D
½ stor gurka
1 tsk salt
3 dl grekisk yoghurt, tex. 10%
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor
Dela gurkan på mitten, gröp bort den vattniga delen av gurkan.
Riv den fasta gurkan grovt på rivjärn.
Lägg gurkan i ett durkslag. Strö över salt. Låt vattna ur (ca 1 timme)
Blanda samman yoghurt, olivolja och svartpeppar.
Pressa ner valfri mängd vitlök.
Krama ur sista vätskan ur gurkan och blanda ner gurkan i röran.
Låt tzatzikin stå i kylen i minst 1 timme, eller längre läs ovan!
_________________________________________________________________________________
Fler recept på kalla såser / röror hittar du HÄR >>
________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
1-2 vitlöksklyftor
Dela gurkan på mitten, gröp bort den vattniga delen av gurkan.
Riv den fasta gurkan grovt på rivjärn.
Lägg gurkan i ett durkslag. Strö över salt. Låt vattna ur (ca 1 timme)
Blanda samman yoghurt, olivolja och svartpeppar.
Pressa ner valfri mängd vitlök.
Krama ur sista vätskan ur gurkan och blanda ner gurkan i röran.
Låt tzatzikin stå i kylen i minst 1 timme, eller längre läs ovan!
_________________________________________________________________________________
Fler recept på kalla såser / röror hittar du HÄR >>
________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Ett smarrigt bevis på att det enkla oftast är det godaste. Tzatziki är ju så tacksamt att variera också.
SvaraRadera