onsdag 14 oktober 2015

Kladdig kladdkaka med chokladglasyr

Denna kladdkakan blir väldigt kladdig tack vare chokladglasyren på toppen
Den är mäktig och söt så balansera gärna upp med frukt och bär - En barnfavorit

Recept kladdkaka
 125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt
Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda i smöret

Grädda i smord springform, ca Ø 25 cm
Mitt i ugnen i 150° i 30 min. Låt svalna.
___________________________________________
Chokladglasyr
100 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
0,5 dl kakao
1 msk kallt kaffe

Tärna smöret och vispa med elvisp ihop alla ingredienser
Bred ut glasyren över den avsvalnade kladdkakan
Strö över strössel eller hackade nötter

Serveras kylskåpskall med färska hallon och vispad grädde
eller fruktcocktail och banangrädde 
(banangrädde = vispad grädde blandad med bananskivor)
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar