Vill du servera klyftpotatis >> till - Stoppa då in potatisen i ugnen innan du arbetar ut biffarna
Recept
0,5 dl havregryn
1 ägg
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl mjölk
1,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
3 msk mixad gul lök
3 msk mixad gul lök
600 g blandfärs
Skinkskivor, valfri mängd
Ostskivor, valfri mängd
Blanda havregryn, ägg, grädde, mjölk, salt/peppar, lök
Låt svälla i 10 min
Blanda samman med blandfärsen
Fördela ut hälften av färsen till 8 biffar
Lägg på skinka och ost, se bild!
Arbeta ut resten av färsen till 8 biffar
Lägg på biffarna som lock och tryck ihop kanterna
Stek biffarna i smör. ca 4-5 min/sida
Servera med tex klyftpotatis >> och gräddsås Läs nedan!
____________________________________________
Gräddsås
2 dl vatten
1,5 köttbuljongtärning
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl creme fraiche, 34 %
Maizena redning (BILD >>)
Salt/vitpeppar/soya
Häll vattnet i stekpannan som du stekte biffarna i.
Koka upp och låt buljongtärning smälta.
Vispa ner grädde, mjölk, creme fraiche. Koka upp.
Häll i maizena redning till önskad konsistens
(eller följ anvisningen på maizenapaketet)
Låt småputtra lite. Salta/peppra. Häll i några droppar soya
Späd såsen med mjölk om den blir för tjock - Sila ev. såsen för att få bort "stekklumpar"
______________________________________________________________________
___________________________________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar