onsdag 30 november 2016

Trillingnöt

Ett riktigt enkelt julgodis - Trillingnöt
Tips! För mer choklad på trillingnöt - Doppa en gång till i choklad efter de stelnat.

Recept
150 g hasselnötskärnor
200 g mjölkchoklad

Gör så här:
Häll ut hasselnötskärnorna på en ugnsplåt
Rosta mitt i ugnen i 225° i 10 min.
Gnugga bort skalet med tex. en kökshandduk

Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad
Blanda ner nötterna i chokladen
Fånga upp dem tre och tre med en gaffel
Låt stelna på bakplåtspapper

Värm ännu en gång upp chokladen (som blev över)
Ringla över nötterna med en gaffel. Låt stelna.
(För att framhäva den ringlade chokladen - Tillsätta ett par rutor mörk choklad)



_________________________________________________
________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>



Nedan hittar du fler tips på enkelt julgodis - Länk under bilderna
1. Wienernougat - RECEPT >>

2. Chokladfudge - RECEPT >>

3. Tomteskumfudge - RECEPT >>



För fler enkla recept - Följ mig på facebcebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar