3 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda samman samtliga övriga ingredienser.
Sikta ner mjölblandningen i smeten.
Häll ut smeten i en pappersklädd djup ugnsplåt
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 7 min
Stjälp upp botten på ett sockrat bakplåtspapper
Drag försiktigt bort pappret (som botten gräddast på)
Låt svalna
______________________________________
Stjälp upp botten på ett sockrat bakplåtspapper
Drag försiktigt bort pappret (som botten gräddast på)
Låt svalna
______________________________________
Steg 2, Smörkräm
Apelsin
Apelsin
125 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
Gör så här:
Tvätta/finriv skalet av en halv apelsin
Pressa ut ca 2,5 msk apelsinsaft
Vispa ihop skal/saft med de övriga ingredienserna
Bred ut smörkrämen tunt över botten
Rulla ihop på valfritt håll. Ställ in i kylen.
Skär upp rulltårtan när den är kall
_______________________________
Fler mjuka kakor hittar du HÄR >>
_____________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
För fler goda recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Tvätta/finriv skalet av en halv apelsin
Pressa ut ca 2,5 msk apelsinsaft
Vispa ihop skal/saft med de övriga ingredienserna
Bred ut smörkrämen tunt över botten
Rulla ihop på valfritt håll. Ställ in i kylen.
Skär upp rulltårtan när den är kall
_______________________________
Fler mjuka kakor hittar du HÄR >>
_____________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
För fler goda recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Tack vi gjorde denna till kaffe efter maten ikväll.
SvaraRaderaNu letar jag efter potatis recept till biffen imorgon.
Ha det fint !
Vad kul att du redan hunnit testa detta receptet Elisabeth :D Hoppas att du hittar ett potatisrecept som ni gillar. Trevlig helg!
Radera