torsdag 24 november 2016

Drömrulltårta med apelsin

Drömrulltårtan blir extra god med apelsin i smörkrämen (ca 15 skivor)

Steg 1, Botten
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda samman samtliga övriga ingredienser.
Sikta ner mjölblandningen i smeten.

Häll ut smeten i en pappersklädd djup ugnsplåt
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 7 min

Stjälp upp botten på ett sockrat bakplåtspapper
Drag försiktigt bort pappret (som botten gräddast på)
Låt svalna
______________________________________
Steg 2, Smörkräm
Apelsin
125 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 äggula

Gör så här:
Tvätta/finriv skalet av en halv apelsin
Pressa ut ca 2,5 msk apelsinsaft
Vispa ihop skal/saft med de övriga ingredienserna

Bred ut smörkrämen tunt över botten
Rulla ihop på valfritt håll. Ställ in i kylen.

Skär upp rulltårtan när den är kall

_______________________________
Fler mjuka kakor hittar du HÄR >>
_____________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>



För fler goda recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

2 kommentarer:

  1. Tack vi gjorde denna till kaffe efter maten ikväll.

    Nu letar jag efter potatis recept till biffen imorgon.

    Ha det fint !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du redan hunnit testa detta receptet Elisabeth :D Hoppas att du hittar ett potatisrecept som ni gillar. Trevlig helg!

      Radera