Mariannetryffel är efter mitt tycke och smak världens godaste julgodis och idag har jag äntligen uppdaterat det julgodiset med en ny bild. Den gamla bilden finns HÄR >>
Precis som många av mina andra julgodisrecept så är det här godiset väldigt enkelt att göra. Har ni inte testat att göra mariannetryffel innan så passa på denna julen den kommer bli omtyckt kan jag lova!
Rullas i florsocker eller smält vit choklad (ca 200 g)
Recept
30 st marianne
1 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
Gör så här:
Krossa marianne fint med tex. mortel
Koka upp grädde under omrörning
Drag kastrullen åt sidan
Låt mörk choklad delad i småbitar smälta i grädden
Rör ner marianne och låt svalna i kylen (ca 1 timme)
Rulla ut valfria stora kulor. Låt stelna ordentligt i kylen
Bryt vit choklad i bitar. Smält över vattenbad >>
Doppa kulorna i vita chokladen (använd tex. 2 gafflar)
Eller rulla mariannetryffel i florsocker. Förvara i kyl
___________________________________________________
_______________________________________
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
jag har testat ditt recept och de tog slut snabbt nu blir det att göra en gång till jul. Tack för alla goda recept/ kramkram Eva
SvaraRadera