onsdag 11 maj 2016

En kort presentation

Jag lovade ju er en liten presentation. Jag har bloggat i många år nu och både jag och bloggen har förändats en del genom åren. För er som inte följt mig från början kan jag berätta att bloggen startade från början upp som en inredningsblogg men är nu en receptblogg.
Anledningen till det kan ni läsa om HÄR >>

I den här presentationen tänkte jag berätta lite mer om mig som person. Bloggen heter Madame Edith och det är helt och hållet ett påhittat namn. Det dök upp i huvudet på mig en gång för flera år sedan och jag skrev ner det på en lapp. Någon gång skulle jag ha användning av det var min tanke och när bloggen startades upp bestämde jag mig för att använda "Madame Edith" till den. Själv heter jag Madeleine. Jag bor i småland, i ett litet samhälle mitt emellan Jönköping och Värnamo. De flesta här omkring kallar vårat samhälle för byn men jag väljer att kalla det samhälle, byn för mina tankar till landet. Där det är röda stugor med vita knutar och kossor runt husknuten. Det har jag inte utanför mitt hus. Eller jo, förresten jag har röda stugor rakt över gatan med utsikt från mitt sovrumsfönster. Där ligger våran fina hembygdspark. Men annars är det en hel del asfalt runt vår tomt med bilar som kör alldeles för fort förbi mina barn när de är ute och leker. Alla gör inte det men några stycken. 
En bild på huset finns i högersplaten. Det är mitt föräldrahem som jag och min man gjort om från ett flerfamiljshus till ett stort hus för en stor barnfamilj. Största förändringen är att köket på övervåningen är bortplockat och istället gjorts om till två rum. Huset har nu åtta rum, gissa om jag har mycket att städa.

Jag fick frågan om jag alltid har gillat att laga mat och baka. När jag var liten eller mittemellanstor, ungefär i början av tonåren, så ställde jag mig gärna i köket och provade olika recept som jag hade hittat lite överallt. På mjölkpaketen, i mammas tidningar och kokböcker, ibland ville jag även bjuda familjen på sådant som jag hade provat och lärt mig på hemkunskapen. Jag var otroligt stökig av mig, kastruller, bunkar och disk överallt. Och extremt dålig på att städa undan efter mig. Stackars mamma. Men gott blev det, nästan jämt. På gymnasiet läste jag en teoretisk utbildning men fick under mitt sista år chansen att välja till en mer praktisk inriktning. Så det gjorde jag. Inriktningen blev matlagning och bakning. Det var ett roligt sista år på gymnasiet där jag lärde mig en hel del. Flera av recepten har jag kvar därifrån och några av dem har jag lagt upp här på bloggen.
Min tanke när jag lagar mat och bakar är att det ska gå snabbt, vara enkelt och gott. Proffsiga uppläggningar, ni vet där man bygger på höjden, duttar lite sås på tallriken och toppar med några strån, det tycker jag inte är så viktigt när man lagar mat hemma men njuter gärna av det på restaurang, då är det trevligt med ett snyggt upplägg.

Jag frågade er för ett tag sedan om det var något som ni ville att jag skulle ta med här i presentationen. Det kom inte många kommentarer efter den frågan så jag väljer helt enkelt att avsluta här och hoppas på att få mer kontakt med er i ett framtida inlägg istället. Puss och kram!

3 kommentarer:

 1. Tack för din presentation, jag har inte följt dig hela tiden, men åtminstone i ett år. Jag gillar verkligen dina recept och din blogg. Att du då bor i Småland känns ju "nära" då jag bor i Halland. Så TACK för en fin och inspirerande blogg, med många bra recept!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En hälsning från Halland :) Vad kul! Där är jag flera gånger om året, dels på Gekås i Ullared och även på semester en del i Falkenberg. Mina föräldrar har en säsongsplats med husvagn uppställd i Falkenberg, husvagnen är tillräckligt stor med våningssängar och dubbelsäng så vi får plats hela familjen där (vi är ju två vuxna och fem barn så inte helt lätt med boende när vi semestrar) Ibland tar vi en tur till Halmstads äventyrsland, det tycker barnen är kul :) Halland gillar vi verkligen, måste vara toppen att bo där. KRAM

   Radera
 2. Hei! Så bra med en presentasjon. Jeg har tittet inn i bloggen din i to-tre år. Det siste året veldig ofte og på Instagram. Jeg liker veldig godt oppskriftene dine!
  Jeg bor i Strömstad, ute på landet.Gården er fra min mors side i nesten 200 år.Vi ser Norge , der jeg er oppvokst, herfra.Der fikk dui litt av min historie også!
  Vh.Anne-Mari

  SvaraRadera