Ett av mina lättaste brödrecept - Formbröd med rågsikt
Recept
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 msk strösocker
1 tsk salt
3 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
(ägg och sesamfrön till topping)
Gör så här:
Blanda ut jästen med lite fingervarmt vatten = 37°
Tillsätt resten av vattnet, strösocker och salt
Arbeta in de båda mjölsorterna
Låt jäsa i degbunken under bakduk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord
Tillsätt ev. mer mjöl.
Tryck ut degen i en bakpappersklädd brödform
Låt jäsa under bakduk i 30 min.
Pensla ovansidan av brödet med uppvispat ägg
Strö över rikligt med sesamfrön
Grädda mitt i ugnen i 225° i 25 min.
__________________________________
___________________________________
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Härlig bild!!! Visst är det perfekt att baka formfranska :) Ha en trevlig dag. Kram Anna
SvaraRaderaVerkar väldigt gott, jag måste prova, fast just precis nu har jag två andra degar på gång!
SvaraRaderaAgneta kram
Jahopp, där fick jag lust att baka! =)
SvaraRaderaVilken mysig blogg du har... hit kommer
jag att återkomma...
Kramis Sofia
Hembakad franska är den godaste! Och att rosta med! Och med tjockt av prästost och bitter apelsinmarmelad! Nej nu måste jag äta nåt litet!
SvaraRaderaKram Jenny
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera