Köttbullar i ugn - Smidigt sätt att göra många köttbullar som sedan kan frysas ned.
1 kg blandfärs
Här i Småland innebär det 50% nötfärs och 50% fläskfärs
2 ägg
1,5 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
0,5 - 1 msk salt
4 krm vitpeppar
0,5 dl mixad gul lök
(Tips! Blanda ev. några msk potatismjöl i smeten så att köttbullarna släpper mindre vätska)
Blanda ströbröd, mjölk, vispgrädde, salt, vitpeppar och lök.
Låt svälla i 10 min
Blanda äggen med köttfärsen.
Blanda sist i ströbrödsblandningen.
Stek gärna en provköttbulle i stekpannan för att smaka av kryddningen,
börja med den mindre mängden salt och ta mer om du önskar.
Blöt händerna och rulla ut små fina köttbullar.
Lägg köttbullarna på en bakpappersklädd ugnsplåt.
(lägger du dem ganska tätt så får hela satsen plats på samma plåt)
Ställ in plåten mitt i ugnen i 200° i ca 20 min.
Godast och finast blir köttbullarna om du fräser till dem
i en klick smör i stekpanna precis innan servering.
Lätt som en plätt, lycka till!
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Det är bra!!! Jag brukar oxå steka köttbullarna i ugnen, när det ska bli många. Ha en bra dag. Kram Anna
SvaraRaderaPerfekt =) Detta ska jag testa, blir nog en hit hos barnen.
SvaraRaderaTack snälla för det, kram och ha en toppen söndag =)
PERFEKT det måste jag prova! Tack snälla för receptet : ) Hoppas du och din familj får en mysig söndag kram Sofia
SvaraRaderaJättebra! Jag brukar också steka i ugn då det är lite mera smet. Tackar för receptet på den goda saffrankakan, den skall provas likaså vitkålssalladen! ha en bra söndag! nattugglan Christine
SvaraRaderaKul att du ska baka saffranskakan, den blir verkligen supergod med frostingen på :) Jag lovar!
RaderaKanon i ugn :)
SvaraRadera& Tack för ditt recept/Kram
Mmm, vad gott med hemmagjorda köttbullar.
SvaraRaderaHoppas helgen varit suverän!
You Rock!!!
Jag har aldrig gjort köttbullarna i ugnen men det ska jag testa, det är ju smidigt!!
SvaraRadera