lördag 8 mars 2014

Recept - Tigerkaka

Recept - Tigerkaka

200 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Blanda ihop smör och strösocker med elvisp.
Rör ner ett ägg i taget.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Blanda därefter ner grädden.

Lägg drygt 1/3 av smeten i en annan skål och blanda ner kakaon.
I smeten som ligger kvar i första bunken rör du ner vaniljsocker.

Bred ut hälften av den ljusa smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
Bred på chokladsmeten.
Överst breder du ut du resten av den ljusa smeten.

Dra med en gaffel genom smeten så att den blir marmorerad.

Grädda långt ner i ugnen i 175° i ca 1 timme.
(låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den)
_________________________________________________________________________________
Fler recept på mjuka kakor hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

3 kommentarer:

  1. Tigerkaka en sån favorit! Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Det är en av mina favoriter. Kram anette

    SvaraRadera
  3. Det som är så mumsigt med tigerkaka.

    SvaraRadera