200 g smör
3 ägg
4,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
3 äpplen
Gör så här:
Smält smöret och skala/riv äpplena se bild!
Vispa ägg och strösocker fluffigt
Rör ner det smälta smöret, vetemjöl och vaniljsocker
Blanda sist i de rivna äpplena
Grädda kladdkakan i smord springform Ø ca 24 cm
Mitt i ugnen i 175° i ca 35 min
(Testa med provsticka om kladdkakan är klar,
den ska vara krämig i mitten, inte som en lös smet)
(Testa med provsticka om kladdkakan är klar,
den ska vara krämig i mitten, inte som en lös smet)
Låt äppelkladdkakan svalna
___________________________________
Fler recept på kladdkakor hittar du HÄR >>
_________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
_________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Hej:-) Den kakan ser väldigt god ut likaså kycklingrätten,ska testa båda. Jag vill gärna att du ger ut dina recept i en bok,köper den direkt! Kram/Marie
SvaraRaderaTusen, tusen tack för din kommentar ♥
RaderaGörs med fördel dagen före så den får stå och safta till sig lite, då blev den riktigt riktigt god! Tack för en fin blogg med mycket inspiration!
SvaraRaderaOjojoj såg din kommentar alldeles för sent! Bra tips där, går toppen att göra dagen innan servering :D
RaderaHoppade över äpplena och rörde i en misslyckad päronmarmelad, blev bra .
SvaraRaderaLåter spännande :D Kul att testa och göra egna varianter, jag gillar själv att använda det som finns hemma och inte följa olika recept fullt ut alla gånger.
RaderaKaka med till jobbet då vi har APT, jag gjorde större sats och gräddade i långpanna. TACK för tipset !
SvaraRadera