måndag 5 september 2016

Kladdkaka med karamelliserad mjölk - Dulce de leche

Mums vad gott med karamelliserad mjölk som ligger gömt i en kladdkaka
Exempel på karamelliserad mjölk ( dulce de leche ) finns HÄR >>

Recept
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1 burk karamelliserad mjölk 397 g

Gör så här:
Smält smöret. Rör ihop ägg och strösocker 
Blanda ner de torra ingredienserna. Rör sist i smöret

Häll hälften av smeten i en smord springform Ø ca 24 cm
Klicka ut karamelliserad mjölk
Bred försiktigt ut klickarna med tex. slickepott
Fördela resten av kladdkakssmeten över

Grädda mitt i ugnen i 175° i 25-30 min

Kladdkakan ska vara lös i mitten när du plockar ut den
Låt stelna i kylen några timmar, tex. under natten
(ställ i frysen om du vill skynda på)

Serveras kylskåpskall med tex. vispad grädde
och färska bär

________________________________
________________________________________



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar