3 st ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 pkt frusna blåbär, ca 250 g
Smält smöret. Låt svalna.
Vispa med elvisp samman smör, ägg och strösocker, ca 1 min.
Blanda äggsmeten med vetemjöl och vaniljsocker.
Häll smeten i en smord bakpappersklädd ugnsform, ca 25x35 cm
Strö ut de frusna bären över smeten.
Grädda mitt i ugnen i 200° i 25-30 min.
Låt blåbärskakan svalna lite och skär upp den i rutor. valfri storlek
Servera med tex vispad grädde.
_____________________________________________________
Fler recept med bär hittar du HÄR >>
Fler recept med bär hittar du HÄR >>
________________________________________________________________________________
Åh så gott! Det blir helgens kaka - alla gånger :)
SvaraRaderakram
Fia
Vad kul, supersmidig att baka. Barnen här hemma är heltokiga i den eftersom den är så kladdig och god. De älskar alla kladdiga kakor och kaksmet :D Och jag själv är tokig i typ allt som innehåller blåbär :P Kram!
Radera