fredag 4 september 2015

Veckosallad

Här kommer ett recept på en så kallad veckosallad
Att den kallas veckosallad är för att den håller ca 1 vecka i kylen. 
Perfekt att göra på helgen inför den kommande veckans middagar :D

Recept
1 kg morötter
1 litet vitkålshuvud, ca 1,5 kg
1 röd paprika
1,5 dl matolja
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 msk strösocker
Salladskrydda/Salt/Vitpeppar

Gör så här:

7 kommentarer:

  1. Varför måste man värma oljan & vinägern? Kan man använda vitvinsvinäger istället för äppelcider..?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går bra att använda vitvinsvinäger istället. Vitkålen mjuknar lite av värmen. Det går bra att hoppa över uppvärmningen om man vill men godast att värma tycker jag.

      Radera
  2. Okej, då förstår jag, var bara nyfiken på om det hade något med hållbarheten att göra! Tack för svar:)

    SvaraRadera
  3. Hmmm... kanske ska göra lite veckosallad, nu när jag ändå tänkte ta en matlagningsdag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen perfekt att ha i kylen och plocka fram när det vankas middag :D

      Radera
  4. Din veckosallad är superdupergod och älskas av alla i min familj.
    Men hur stor salladsskål har du? Jag kan bara göra hälften, och min salladsskål är inte liten.
    Tack för detta superrecept och hela din blogg. Lagar ofta efter dina matrecept.
    Kram från mig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gunilla, jag ber om ursäkt för mitt sena svar. Tack så jättemycket för att du gillar bloggen, jag blir så glad :D Jag brukar använda en stor bunke som jag har till min bakmaskin sedan tar jag från bunken och lägger upp i mindre skålar vid servering. Hälsa familjen ♥

      Radera