Eftersom det är svårt att koka 2 msk vatten så brukar jag koka en större
mängd och sedan ta ut 2 msk vatten efter uppkoket
Steg 1, Botten
50 g smör
2 msk vatten
2,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 äggulor
2 dl mjölk
Gör så här:
Smält smöret
Koka upp lite vatten (som du längre ner i receptet använder 2 msk ifrån)
Rör ihop strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker
Blanda ner äggulorna. Spara äggvitorna till marängen
Rör ner mjölk, smör, 2 msk hett vatten
Grädda i smord pappersklädd långpanna 30x40 cm
Mitt i ugnen 175° i 15 min. Gör marängen, se nedan!
__________________________________
Steg 2, Maräng
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl röda vinbär
Gör så här:
Vispa äggvitorna. Tillsätt strösockret lite i taget.
När det blir ett vitt fast skum är det klart.
Vänd ner vinbären i marängen
Bred marängen på den gräddade botten
Grädda kakan igen i 175° tills fin färg, 10-15 min
Låt svalna. Skär i valfria bitar
______________________________
_______________________________________
För fler goda recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar