tisdag 2 augusti 2016

Blåbärssmulpaj

Tilde har varit i blåbärsskogen och plockat massor fina blåbär. Och kan ni tänka er, alldeles precis när jag skriver detta så ringer min granne och frågar om vi vill ha blåbär av dem. Så snällt! Nu kan det bli många blåbärsrecept här på bloggen. Först ut kommer receptet på en vanlig enkel blåbärspaj med smuldeg som Tilde och Ludwig bakade idag. Jag har detta receptet här på bloggen innan HÄR >> men i den varianten gjorde vi smulpajen genom att smälta smöret till smuldegen innan vi blandade det med de övriga ingredienserna. Denna gången körde Tilde ihop alla ingredienserna i matberedaren och använde då istället kylskåpskallt smör. Båda sätten funkar lika bra. Receptet kommer här:

Steg 1, Smuldegen
100 g kylskåpskallt smör
2 msk strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn

Gör så här:
Tärna smöret
Kör ihop alla ingredienser i matberedare
(eller arbeta ihop smuldegen med händerna)
_____________________________________
Steg 2, Blåbären
ca 7 dl blåbär
0,5 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl

Gör så här:
Häll blåbären i en pajform
Blanda strösocker och potatismjöl
Strö blandningen över blåbären

Smula smuldegen överst
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min


Servera blåbärspajen ljummen med vaniljglass
eller tex. vaniljvisp >>

__________________________________
___________________________________



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

4 kommentarer:

  1. En favorit <3 Så himla gott med blåbärspaj :) Ha en härlig dag, kram

    SvaraRadera
  2. den första blåbärspajen på sommaren är ju så god.
    ha en bra dag - kram Barbro

    SvaraRadera