torsdag 5 januari 2017

Kladdkaka med polkagrisar

Kladdkaka toppad med krossade polkagrisar det är smaskens det!
Krossa polkagris grovt eller fint efter eget tycke och smak

Kladdkaka
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
5 msk kakao

Gör så här:
Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt
Rör ner övriga ingredienser och smöret

Grädda i smord springform Ø ca 24 cm
Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna i formen

___________________________
Topping
1 påse polkagrisar 140 g
200 g mjölkchoklad
3 msk vispgrädde

Gör så här:
Krossa polkagrisarna med tex. mortel
Bryt choklad i bitar 
Smält ihop choklad och grädde över vattenbad >>

Rör ner lite polkagrisar i den smälta chokladen
Bred ut blandningen på den svala kladdkakan
Strö på resten av polkagrisarna. Tryck till så de fastnar

Låt stelna i kylen. Servera med tex. vispad grädde



________________________________________


För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar