Kladdkaka toppad med krossade polkagrisar det är smaskens det!
Krossa polkagris grovt eller fint efter eget tycke och smak
Kladdkaka
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
5 msk kakao
Gör så här:
Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt
Rör ner övriga ingredienser och smöret
Grädda i smord springform Ø ca 24 cm
Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna i formen
___________________________
Topping
1 påse polkagrisar 140 g
200 g mjölkchoklad
3 msk vispgrädde
Gör så här:
Krossa polkagrisarna med tex. mortel
Bryt choklad i bitar
Smält ihop choklad och grädde över vattenbad >>
Rör ner lite polkagrisar i den smälta chokladen
Bred ut blandningen på den svala kladdkakan
Strö på resten av polkagrisarna. Tryck till så de fastnar
Låt stelna i kylen. Servera med tex. vispad grädde
________________________________________
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar