fredag 14 februari 2014

Cheesecake med apelsintryffel

En alldeles supergod cheesecake med apelsintryffel - Ni måste testa!
Ett riktigt bra recept i EDITHS BÄSTA >>

Läs igenom hela receptet innan du börjar

Steg 1
50 g smör
20 st digestivekex

Gör så här:
Smält smöret. Krossa kexen med tex. mortel
Blanda ihop. Tryck ut i en springform Ø ca 24 cm
____________________________________________________
Steg 2
3 dl vispgrädde
3 st ägg
1,5 dl strösocker
300 g färskost
½ dl finrivet apelsinskal
½ dl pressad apelsin

Gör så här:
Vispa grädden ganska hårt
Separera äggulor och äggvitor i två bunkar
Vispa äggulor och strösocker fluffigt
Vispa ner färskost, apelsinskal och apelsinsaft

Vispa äggvitorna till ett hårt skum
Vänd försiktigt ner vispad grädde i färskostsmeten
Vänd sist ner äggvitorna

Bred ut blandningen över kexbotten
Täck med plastfolie. Ställ in i frysen
___________________________
Steg 3:
200 g mjölkchoklad med apelsinsmak 
(tex marabou mjölkchoklad med apelsinkrokant)
1,5 dl vispgrädde
1 klick smör ca 10g

Bryt chokladen i bitar
Värm vispgrädde och smör hett i en kastrull
(rör hela tiden så att det inte bränns)
Häll den heta gräddblandningen över chokladen
Rör till en jämn chokladsmet. Låt svalna i kylskåp.
____________________________________
Steg 4:
När chokladtryffeln svalnat breder du den över kakan
Täck med plastfolie. Ställ in cheesecaken i frysen igen.
Frys i 6 timmar eller längre, tex. under natten

Ta fram cheesecaken 20-30 min innan servering

_________________________________________
Fler recept på cheesecake hittar du HÄR >> >>

Fler juldesserter hittar du HÄR >>
_______________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>



För fler goda recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

1 kommentar:

  1. Låter helt ljuvligt gott och den ser SÅ god ut!
    Hjärtekramar till Dig från M.E

    SvaraRadera